Energieleveranciers vergelijken

Veel mensen willen tegenwoordig energie besparen vanwege de stijgende kosten van de energierekening. Ieder jaar worden de kosten steeds meer voor het verbruik van energie en gas, er zijn zelfs mensen die in de problemen komen door de steeds meer stijgende kosten. Energieleveranciers vergelijken kan een eerste stap zijn richting een lagere energienota.

Of nog erger mensen die in de kou zitten omdat ze niet te veel energie en gas willen gebruiken. Met energieleveranciers vergelijken kun je veel geld besparen, niet eenmalig maar ieder jaar kun je dit doen om te besparen op de hogere kosten die ieder jaar plaatsvinden.

Onafhankelijke energievergelijker

Als je wilt besparen op energie en energieleveranciers wilt vergelijken wil je natuurlijk een goed en eerlijk beeld hebben over de verschillende aanbieders. Een onafhankelijke energievergelijker geeft je precies dat beeld wat je verwacht

 

Energievergelijker gebruiken!

Vergelijk tarieven van verschillende energieaanbieders met de gratis online vergelijker. Bespaar honderden euro';s per jaar op uw energienota!

Je kunt met een vergelijker exact vergelijken wat voor jou belangrijk is, of dit nu groene of grijze energie is of een vast of variabel tarief alles is mogelijk. Een onafhankelijke energievergelijker vergelijkt verschillende leveranciers op een heldere en eerlijke manier welke het beste is voor de consument.

Heb je een voordelige energieleverancier gevonden dan kun je overstappen om kosten te besparen.

Energieleveranciers vergelijken en overstappen, hoe werkt dat?

Voor veel consumenten is het niet duidelijk hoe je nu over kunt stappen van energieleverancier en welke regels daaraan verbonden zijn.

Het overstappen zelf is een eenvoudige handeling waar je daarna geen omkijken meer naar hebt. Ik 3 simpele stappen leggen we je uit hoe je over kunt stappenAls eerste vul je de postcode in en het verbruik op jaarbasis van je energie en gas. Weet je het verbruik niet dan kun je het aantal personen invullen waaruit je huishouden bestaat. Dan komt er een schatting, wil je zeker weten wat je verbruik is dan kun je ook informeren bij je huidige energieleverancier. Heb je een dubbele meter dan kun je dat aanvinken.

De energievergelijker rekent voor je uit welke energieleverancier de voordeligste tarieven heeft in jouw regio voor elektriciteit en stroom. Er wordt geselecteerd op prijs, dat betekent dat de goedkoopste leverancier in prijs altijd bovenaan staat.

Gebruik de filters….

Met de filter kun je specifieke dingen aangeven zoals groene of grijze energie, of variabele en vaste tarieven. Het overzicht van de details biedt een duidelijk overzicht van elk product zoals leveranciergegevens, productinformatie en kostenberekening. Op deze manier kun je een weloverwogen keuze maken welke energieleverancier je kiest.

Heb je voor je jou situatie de juiste keuze gemaakt dan klik je op aanmelden. Vul het formulier in en verstuur het online, nu wordt je energieoverstap geregeld.

Van de aanmelding ontvang je een email. Na ontvangst van de bevestiging heb je 14 dagen bedenktijd, binnen deze tijd mag je zonder opgaaf van reden de overeenkomst ontbinden. Uiterlijk 6 weken na je aanmelding is je overstap geregeld.

Je hoeft je huidige energiecontract niet op te zeggen, dit doet de nieuwe leverancier voor je. Zo heb je simpel en eenvoudig je overstap gerealiseerd met behoud van stroom en gas.

Oude energieleverancier opzeggen?

Gaat u verhuizen en kiest u gelijk voor een andere energieleverancier, vergeet dan niet uw bestaande contract op te zeggen!

Wat is het juiste overstapmoment?

Loopt binnenkort je energiecontract af dan is het zeer de moeite waard om over te stappen naar een andere leverancier. Je bespaart het meeste als je ieder jaar overstapt naar een andere leverancier. Maar het is wel belangrijk om op het juiste moment over te stappen, stap je op het verkeerde moment over dan kan het zijn dat je de hele besparing weer kwijt bent.

Heb je nog nooit gebruik gemaakt van een overstap dan is de kans erg groot dat je een contract hebt voor onbepaalde tijd. Je kunt dan op ieder moment overstappen naar een voordeligere energieleverancier. Je nieuwe energieleverancier zegt je oude contract op met een opzegtermijn van 30 dagen.

Ben je al vaker overgestapt?

Veel consumenten sluiten een energiecontract af voor een bepaalde tijd, bijvoorbeeld 1 of 2 jaar. Het is aan te raden om 6 tot 8 weken voor je contract afloopt over te stappen van energieleverancier.

Hierbij zegt de nieuwe leverancier je huidige contract op. De nieuwe leverancier houd rekening met de exacte datum van overstappen, je zult nooit te vroeg overstappen. Is je huidige contract verlopen dan krijg je automatisch een variabel contract voor onbepaalde tijd.

Kies je ervoor om vroegtijdig je energiecontract te beëindigen dan dien je wel rekening te houden met een aantal dingen. Je huidige leverancier kan je een opzegvergoeding in rekening brengen. Eventuele welkomstpremies of kortingen gelden waarschijnlijk niet als je een contract vroegtijdig beëindigt.

Overstappen in de zomer of winter

Je voorschotbedrag is afgestemd over het verbruik gemiddeld over het hele jaar. Hierdoor betaal je het hele jaar het zelfde maanbedrag.

In de zomer verbruik je minder energie als in de winter, theoretisch betaal je in de zomer te veel en in de winter te weinig wat elkaar dus opheft.

Heb je in het najaar of de winter je jaarrekening ontvangen en stap je over tijdens of na de dure wintermaanden, dan is de kans groot dat je moet bijbetalen. Heb je voor de zomer de jaarafrekening gehad en stap je over krijg je waarschijnlijk geld terug.

Per saldo maakt het niets uit, je betaalt naar wat je verbruikt in een jaar. Stap je ieder jaar aan het eind van je contract over dan heb je hier geen last van.

Duurzame energie

Duurzame energie is dezelfde energie als grijze energie. Alleen de manier van opwekken is bij duurzame energie milieuvriendelijk. Groene energie wordt namelijk opgewekt uit duurzame bronnen zoals zon, wind, water en biomassa. Voordeel van deze bronnen is dat ze en milieuvriendelijk zijn en onuitputtelijk dus nooit opraken.

Grijze energie belast het milieu en komt uit bronnen welke op kunnen raken. Enkele bronnen zijn olie en steenkool. Deze manier van opwekken geeft veel uitstoot van CO2 wat het zogenaamde broeikaseffect veroorzaakt. Wat ook een nadeel is van grijze stroom zijn de bronnen die niet onuitputtelijk zijn. Dit betekent dat deze bronnen op een gegeven moment op kunnen raken.

De zon zal altijd blijven schijnen en de wind blijft altijd waaien. Daarom zijn bronnen van groene energie altijd aanwezig en kunnen niet opraken, en je helpt het milieu er ook mee.